Učitavam
Učitavam

O nama

Euro-Roal CG
Euro-Roal CG

Euro-Roal CG - O nama

Firma Euro-Roal d.o.o. je osnovana krajem 2010. godine, sa sjedištem i skladištem u Matuzićima, opština Doboj Jug. Osnovna djelatnost firme je posredovanje u trgovini aluminijskim profilima, nehrđajućim čelicima - Inoxom, građevinskim okovima, PVC profilima LB.Profile, polikarbonatnim pločama, Pleksiglasom i MACO Okovima.

Sjedište firme Euro-Roal sa zatvorenim skladišnim prostorom od 4500 m² nalazi se u mjestu Karuše uz magistralni put M17 Doboj-Sarajevo, opština Doboj Jug.

Kompanije Euro-Roal d.o.o. i Euro-Metali d.o.o. u vlasništvu kompanije Euro-Roal d.o.o. Doboj Jug i Euro-Metali d.o.o. Doboj Jug Bosna i Hercegovina od 1. marta 2022. godine zajednički nastupaju na tržištu Crne Gore. Ulazak na tržište Crne Gore sa sopstvenim lagerom je novi iskorak u poslovanju, a u skladu sa vizijom regionalnog širenja. Zajedno, ove dvije kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine posluju u okviru savremenog „Steel Centra” u Doboj Jugu sa halama na površini od 16.000 m² i vrlo raznolikom i kvalitetnom ponudom, kao i mogućnošću obrade metala i drugih materijala na tehnološki najsavremenijim strojevima. Cilj je koncept koji se pokazao uspješan sa kompanijama Euro-Roal i Euro-Metali u BiH proširiti i na ostale zemlje regije, prije svega Hrvatsku i Crnu Goru.

Otvaranje “Steel Centra” na području Crne Gore sa ukupnom kvadratnom površinom od 4.200 m2 sa sobom donosi i priliku za zapošljavanje nove radne snage, ali i širenje i razvoj ove dvije kompanije na novom tržištu. Sa zvaničnim otvaranjem, u prvoj fazi je zaposleno 6 radnika, a povećanje broja zaposlenih u budućnosti se očekuje kroz povećanje obima posla.

Euro-Roal je svoje poslovanje diverzificirao u dva pravca. Prvi pravac obuhvata prodaju „Industrijskog asortimana“, dok drugi pravac obuhvata prodaju „Arhitektonskog – Gađevinskog asortimana“. Kako bismo odgovorili savremenim tržišnim kretanjima i kako bismo obezbjedili ustaljen kvalitet, aluminijski profili koje prodajemo su sistem kvaliteta ISO 9001:2000, a posjeduju i ekološki standard ISO 14001:2000 te posjeduju CE znak, što omogućava izvoz gotovih proizvoda u zemlje Evropske unije.

Euro-Metali i Euro-Roal su kompanije kćerke grupacije Hifa-Oil d.o.o. Tešanj BiH, a svoje poslovanje u Crnoj Gori će obavljati preko kompanije Hifa-Oil CG kroz odvojeni sektor Metala.

Mi potpuno u kvalitet

Osnovna djelatnost firme je posredovanje u trgovini aluminijskim profilima, nehrđajućim čelicima - Inoxom, građevinskim okovima, PVC profilima LB.Profile, polikarbonatnim pločama i Plexiglasom. Sopstveni lager Euro-Roal-a sa zatvorenim magacinskim prostorom od 2200m² nalazi se u mjestu Cijevna bb, 81000 Podgorica (pored benzinske pumpe Hifa-Oil CG) uz magistralni put M2.

Prijavite se naš Newsletter

Naša ponuda

Aluminij

Aluminij

Aluminijski konstrukcioni profili za vrata i prozore , konstrukcioni profili sa i bez tremičkog prekida , industrijski profili, aluminisjke roletne, aluminijska rolo vrata, profili za Alu ograde, Komarnici , Klupice, Alu Limovi , Alcobond poznate kao Alu Fasade, okovi za Alu stolariju, PVC Roletene, PVC Klupice.

Aluminij je srebrnobijel, mekan, relativno krt i sjajan metal. Lagan je, može se kovati, valjati u vrlo tanke listiće i izvući u fine niti. Po plastičnosti je treći, a po kovnosti šesti od tehnički važnih metala. Dobar je vodič topline i električne struje. Iako spada u skupinu neplemenitih metala, vrlo je otporan prema utjecaju korozivnih tvari kao što su voda, dušične kiseline, mnoga organska otapala, te atmosferski utjecaji. Uzrok postojanosti je stvaranje tankog oksidnog sloja na površini metala koji se ne ljušti i štiti metal od daljnje oksidacije.

Umjetno pasiviziranje površine vrši se postupkom elektrolitičke oksidacije poznate pod tehničkim nazivom eloksiranje. Aluminij nije otrovan. ali nema niti posebnu biološku funkciju. Već pri sobnoj temperaturi se lako otapa u lužinama pri čemu nastaju aluminati, i u neoksidirajućim kiselinama kada nastaju soli.

Pogledaj više
PVC LB Profile

PVC LB Profile

Polivinil hlorid ili PVC je moderan sintetički materijal i vrlo važan član široke porodice polimera. Hemijska formula pvc-a je CH2=CHCl . Sastavljen od soli (57%) i nafte (43%).

Jedna od prvih plastika koja je komercijalno razvijena i danas je u najširoj upotrebi. Dostupan u širokom spektru oblika, PVC nudi varijacije svojstava što ga čini prikladnim za široku upotrebu u modernom životu, od vrećica za krv do dečjih igračaka, slavina, kabelskih izolacija i prozorskih profila. PVC je termoplastičan materijal. Termoplastični materijali su oni koji mogu biti rastopljeni ponovno i ponovno. Termo plastični materijali zagrijani na određenu temperaturu prelaze u talinu, a hlađenjem prelaze u čvrstu formu (otvrdnjavaju).

Pogledaj više
Inox

Inox

INOX je plemenit materijal i zahtjeva dobro obučene radnike te odgovarajući tretman u proizvodnji. Obradom INOX-a kvalitetno se mogu baviti samo specijalizirane i dobro opremljene radionice.

U istom pogonu se ne smiju obrađivati drugi materijali, a pogotovo ne željezo. Prilikom mehaničke obrade i zavarivanja željeza zrakom se raspršuju čestice i pare koje, kada dođu u dodir sa površinom INOX-a trajno na njemu ostavljaju čestice koja su poslije inicijatori korozije.

Pogledaj više
Polikarbonat i pleksiglas

Polikarbonat i pleksiglas

Polukarbonatne ploče ravne i strukturalne, Plexiglas u raznim debljinama i bojama.

Pogledaj više

Euro-Roal - vodeći distributer profila, inoxa i okova.